The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα με βάση από τσουρέκι και σιρόπι σύκο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

Υλικά :

Μερικές φέτες τσουρέκι

150-200 ml σιρόπι σύκο (ή ότι άλλο έχουμε)

800 γρ. έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

185 ml γάλα φρέσκο   

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση :

1.   Παίρνουμε ένα τσέρκι ή ένα ταψί μιας χρήσεως 28 νούμερο

2.   Τοποθετούμε τα κομμάτια από το τσουρέκι στον πάτο του ταψιού

3.   Ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να σιροπιαστούν καλά τα κομμάτια από το τσουρέκι

4.   Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι απλώνουμε το ½ της κρέμας ζαχαροπλαστικής ομοιόμορφα σε όλο το ταψί

5.   Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη κουβερτούρα και στην συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα

6.   Στρώνουμε καλά την επιφάνεια να είναι όσο πιο λεία μπορούμε

7.   Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά μέχρι να φτάσει λίγο πριν το βρασμό

8.   Αποσύρουμε το γάλα από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει

9.   Ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα πάνω στην τούρτα μας, απλώνουμε ομοιόμορφα, την βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει καλά κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Καλή επιτυχία.  

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors