The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα Μελιού (Μεντόβικ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για τη ζύμη

1 κούπα ζάχαρη

2 αυγά

1 / 4 κούπας βούτυρο

2 κουταλιές μέλι

2 κουταλάκια  Μπέικιν πάουντερ

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για γέμιση

3 αυγά

2 κουταλιές μέλι

1/4 κούπας βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

 

Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το μέλι, το μείγμα από το αυγό και τη ζάχαρη , και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά . Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι έως ότου η ζύμη να μην κολλάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα. Τα καλύπτουν με  πλαστική μεμβράνη  για να παραμείνει ζεστό. Χρησιμοποιώντας αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε τις ζύμες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το μέλι, και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι  να πάρει βράση και πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το πρώτο φύλλο σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τη κρέμα. Συνεχίζουμε το ίδιο και για τα άλλα τρία φύλλα. Το πέμπτο φύλλο το θρυμματίζουμε και το βάζουμε πάνω στο κέικ.

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors