The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα με κρέμα πατισερί και μούς σοκολάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

800ml κρέμα γάλακτος

1 κομμάτι παντεσπάνι περίπου 400γρ

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

κρέμα πατισερί περίπου 1100γρ.

4 κουτ. σούπας μέλι

50ml. λικέρ ότι έχουμε

100γρ, αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

1.    ετοιμάζουμε μια κρέμα πατισερί και το παντεσπάνι μας ή το φτιάχνουμε εμείς ή το αγοράζουμε από κάποιο ζαχαροπλαστείο

2.    κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία (3) σε φέτες στο φάρδος και το βάζουμε στο δίσκο που θα το γεμίσουμε

3.    σιροπιάζουμε το πρώτο κάτω φύλο παντεσπάνι με το σιρόπι

4.    το σιρόπι το φτιάχνουμε με 3-4 κουταλιές μέλι το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε λίγο λικέρ της αρεσκείας μας

5.    μετά αρχίζουμε να γεμίζουμε την βάση της τούρτας μας με την κρέμα πατισερί

6.    συνεχίζουμε και με τις άλλες στρώσεις της τούρτας μας και αφού φτιάξουμε και τις τρις (3) στρώσεις βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 30-35 λεπτά

7.    στο διάστημα αυτό χτυπάμε την κρέμα γάλακτος

8.    όταν είναι έτοιμη θα αρχίσουμε να γαρνίρουμε την τούρτα μας περιμετρικά και στο τέλος από πάνω

9.    βάζουμε και ότι άλλο θέλουμε για να διακοσμήσουμε την τούρτα μας και είναι έτοιμη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί

Καλή επιτυχία 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors