The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε και βύσσινο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά:

400 γρ. παντεσπάνι

400 ml. σιρόπι

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

300 γρ. μαρμελάδα βύσσινο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

600 γρ. κρέμα γάλακτος

20 γρ. κακάο σκόνη

2 βανιλίνες

Υλικά για σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη

200 ml. νερό

1 κουταλάκι γλυκού κακάο

1 σφηνάκι λικέρ

Υλικά για γκανάζ:

220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1.   Ξεκινώντας θα βάλουμε πρώτα την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά και θα προσθέσουμε την κουβερτούρα

2.   Μέχρι να ζεσταθεί η κρέμα θα χτυπήσουμε την υπόλοιπη κρέμα με την ζάχαρη άχνη και τις δυο βανιλίνες να γίνει σαντιγί

3.   Σε ένα δίσκο βάζουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε καλά

4.   Πασπαλίζουμε τα παντεσπάνια μας και με την μαρμελάδα βύσσινο που έχουμε απλώνοντας καλά σε όλο το παντεσπάνι  

5.   Φτιάχνουμε την κρέμα που θα γεμίσουμε την βάση της τούρτας ανακατεύοντας την σαντιγί μαζί με το τυρί μασκαρπόνε καλά, γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε

6.   Ρίχνουμε μια κουταλιά κακάο σε κάθε στρώση κρέμας

7.   Το ίδιο πράγμα θα κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα παντεσπάνια  η κρέμα και η μαρμελάδα

8.   Στο τέλος θα αλείψουμε με την κουβερτούρα και θα στρώσουμε καλά με την κουτάλα μας και με ένα μαχαίρι

9.   Θα βάλουμε και τους κόμπους σαντιγί και είναι έτοιμη

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο  

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors