The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Τσις κέικ λευκής σοκολάτας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 
8 Μερίδες 
 
για τη βάση 
200 γρ. μπισκότα digestive (ολικής 
αλέσεως) με γεύση σοκολάτα 
50 γρ. βούτυρο ανάλατο 
για τη γέμιση 
300 γρ. λευκή σοκολάτα, 
σπασμένη σε κομμάτια 
400 γρ. πλήρες μαλακό τυρί 
150 ml ξινή κρέμα 
2 αυγά 
1 κ. γλυκού εσάνς βανίλιας 
 
Για το γαρνίρισμα 
8 ολόκληρες φρέσκες φράουλες 
φλούδες σοκολάτας για διακόσμηση 
 
Εκτέλεση 
 
1 Προθερµάνετε το φούρνο στους 160°( Φτιάξτε τη 
βάση) βάλτε τα µπισκότα σε µια πλαστική σακούλα και 
πιέστε τα με τον πλάστη από πάνω για να τα θρυµµατίσετε. Σε 
ένα µικρό αντικολλυτικό κατσαρόλι, λιώστε το Βούτυρο, 
ρίξτε τα σπασµένα µπισκότα και ανακατέψτε καλά. 
Χρησημοποιώντας τη λαβή ενός µεταλλικού κουταλιού, 
πιέστε και απλώστε το µείγµα οµοιόµορφα στη βάση µιας 
στρογγυλής βαθιάς φόρµας κέικ διαµέτρου 17,5 εκ. 
Παγώστε τη φόρμα στο ψυγείο 
2 Φτιάξτε τη γέµιση: Λιώστε τη σοκολάτα  Σε ένα µπολ,σε μπέν μαρί, ανακατέψτε µε µια 
ξύλινη κουτάλα το τυρί, τηv ξινή κρέµα, τα αυγά και τηv 
εσάνς βανίλιας, χωρίς να τη χτυπήσετε υπερβολικά. 
Προσθέστε τη λιωµένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά, 
µέχρι το µείγµα να γίνει αφράτο (θα πήξει σταδιακά). 
3 Απλώστε το µείγµα οµοιόµορφα πάνω στη βάση των 
µπισκότων και ισιώστε τηv επιφάνεια. Ψήστε για 50', 
µέχρι να πήξει το µείγµα στην περιφέρειά του και να είναι 
µαλακό αλλά σταθερό στο κέντρο (είναι σηµαντικό να µην 
παραψήσετε το τσιζκέικ, γιατί θα σβολιάσει στις άκρες). 
4 Βγάλτε από το φούρνο και αφύστε το να κρυώσει. 
Ξεφορµάρετε προσεκτικά και παγώστε. Όταν είναι έτοιµο 
να το σερβίρετε, διακοσμήστε το µε τις φράουλες και 
τοποθετήστε µερικές φλούδες σοκολάτας στο κέντρο. 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors