- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 1.228 Προβολή
Υλικά:
450 γρ. φύλλο Βηρυτού
500 γρ. φύλλο κανταΐφι
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
400 γρ. καρύδι τριμμένο
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 βανιλίνη
Υλικά για σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
700 γρ. νερό
1 κουτ. σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την γλυκόζη και το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει
- Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και το ξεμπλέκουμε
- Φτιάχνουμε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας καρύδι, κανέλα, φρυγανιά, βανιλίνη
- Βάζουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων
- Ανοίγουμε το φύλλο Βηρυτού και το απλώνουμε πάνω στο πάγκο
- Βουτυρώνουμε δύο δύο τα φύλλα βάζουμε το κανταΐφι και την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά
- Βάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
- Κόβουμε τα ρολά σε τεμάχια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 50 λεπτά
- Ολοκληρώνουμε την διαδικασία σιροπιάζοντας το γλυκό
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.