- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 244 Προβολή
Υλικά για τη γέμιση
160γρ. φρυγανιά τριμμένη
350γρ. καρύδι τριμμένο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 βανίλια
Επίσης θα χρειαστούμε
Φύλο κρούστας ή Βηρυτού 1κιλο
Βούτυρο φρέσκο, πρόβιο 300γρ.
Ηλιέλαιο 80γρ.
Για το σιρόπι
1200γρ. ζάχαρη
900γρ. νερό
200γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση
- Βάζουμε την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό και το γλυκόζη
- Ανακατεύουμε και βάζουμε να βράσει για 8 λεπτά
- Ανακατεύουμε την φρυγανιά με την κανέλα το τριμμένο καρύδι και την βανίλια
- Λιώνουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο σε ένα μπολάκι
- Απλώνουμε τα φυλά βουτυρώνουμε το ταψάκι μας ρίχνουμε και λίγο βούτυρο στα φύλα και στρώνουμε λίγο από την γέμιση
- Τυλίγουμε σε ρολά τα φύλα με την βέργα και μετά βάζουμε στο ταψί
- Κόβουμε σε κομμάτια απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 150-160 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά να ψηθεί καλά
- Σιροπιάζουμε αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο
Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.