Ταχινόπιτα

    Υλικά:

    500γρ Ταχίνι

    400γρ Ζάχαρη

    250γρ Νερό


    300γρ Χυμός πορτοκάλι

    ξύσμα πορτοκαλιού

    200γρ σταφίδες

    200γρ Καρύδι      

    30γρ μπέικιν  

    1 ½ κουταλάκι κανέλα 

    1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

    1 πρέζα αλάτι

    650γρ αλεύρι

    Σουσάμι 

    Εκτέλεση:

    1. Σε ένα καζανάκι βάζουμε το ταχίνι, την ζάχαρη το νερό και το χυμό και τα ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν καλά
    2. Στην συνέχεα βάζουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν και το αλεύρι
    3. Ανακατεύουμε απαλά και το βάζουμε σε ένα ταψί  το πασπαλίζουμε με σουσάμι
    4. Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45  λεπτά περίπου  

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

     

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική