ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό γαύρο
5 κουταλιές της σούπας αλάτι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο)
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη

3 κουταλιές της σούπας ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθια και το κεφάλι και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε τρυπητό, τα αλατίζουμε και αφήνουμε μία νύχτα.
  2. Την άλλη μέρα τα βάζουμε  σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές αλάτι.Προσθέτουμε το ξιδι, ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε τα ψάριακαι τα αφήνουμε 10 ώρες
  3. .Μετά αφαιρούμε απο τα ψάρια το μεσαίο κόκκαλο και παίρνουμε τα φιλέτα.
  4. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο με μάραθοκαι ρίγανη ανάμεσα.
  5. Γεμίζουμε το βάζο με λάδι. το σκεπάζουμε και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.

καλή επιτυχία