The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες αλά πολίτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

10 άγκινάρες

6-8 κρεμμύδια ξηρά μικρά στιφάδου

1 μάτσο άνηθος

3-4 μέτρια καρότα

6-8 μικρές πατάτες

 αλάτι ,πιπέρι

λάδι, λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση 

 

Καθαρίζουμε τίς άγκινάρες καί τίς άφήνουμε ολόκληρες. Τίς ρίχνουμε στό νερό μέ άλάτι τρίβοντάς τες πρίν μέ λεμόνι. Καθαρίζουμε τά κρεμμύδια καί τά χαράζουμε ελαφρώς σταυρωτά. Καθαρίζουμε καί τίς πατάτες.
 
Ξύνουμε τά καρώτα καί τά διαιρούμε στά τέσσερα γιά νά βράσουν εύκολώτερα. Δένουμε τόν άνηθο καί τόν ρίχνουμε ολόκληρο.
 
"Ρίχνουμε σέ μιά κατσαρόλα ή καλλίτερα σέ βαθύ ταβά νερό καί υπολογίζουμε ώστε νά χωθούν τά χορταρικά.
 
Όταν βράση τό νερό τά ρίχνουμε όλα μαζί. Προτιμούμε οί άγκινάρες νά έχουν τό κοτσάνι πρός τά έπάνω.
 
Όταν θά κοντεύουν νά βράσουν, ρίχνουμε τό λάδι, τό λεμόνι καί τό άλάτι. Πέρνουμε σέ ένα μικρό δοχείο, λίγο κρύο νερό καί ρίχνουμε μέσα τό άλεύρι. Ανακατεύουμε ώσπου νά λυώση καί νά γίνη πολύ άραιός χυλός. Σ' αύτόν τόν χυλό ρίχνουμε λίγο-λίγο ζουμί άπ' τίς άγκινάρες, ώστε νά άραιώση πιό πολύ. Όταν γίνη εντελώς άραιός τόν ρίχνουμε λίγο-λίγο στό φαγητό κουνώντας τήν κατσαρόλα ή τόν ταβά γιά νά πάει παντού καί νά μή σβωλιάσει. Άφήνουμε έως ότου πήξη καλά ή σάλτσα, ρίχνουμε πιπέρι καί κατεβάζουμε άπ' τήν φωτιά.

Εργασία στην Ελλάδα

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors