Αγκινάρες αυγολέμονο

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά

6 άγκινάρες καθαρισμένες ολόκληρες

 6 κρεμμύδια πολύ μικρά (αυτά πού είναι γιά στιφάδο)

4-5 μικρές πατάτες κομμένες στά 4 ή στά δύο ή ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές

3  καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 μάτσο άνηθος

2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος

4  αυγά
 
χυμός 2 η 3 λεμονιών
 
Εκτέλεση 
 
Καθαρίζουμε καί Βράζουμε τίς άγκινάρες καί τά υπόλοιπα όπως στίς άγκινάρες «πολιτικές». Αφήνουμε λίγο ζωμό περισσότερο γιά τό αύγολέμονο, καί άντί λαδιού ρίχνουμε Βούτυρο. Όταν Βράσουν κτυπάμε τό αύγολέμονο μέ τόν ζωμό καί περιχύνουμε.
 
Συμβουλή μας
 
 χρειάζεται προσοχή γιά νά μή κόψη τό αύγολέμονο έπειδή οί άγκινάρες
 
έχουν αύτό τό ιδίωμα, επίσης χρειάζεται προσοχή νά μή μείνουν πολλά ζουμιά γιατί θά συμβή νά έχουμε καί «άγκινάρες μπλούμ».