Ρυζότο με μανιτάρια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά 
 
1/2 κιλό ρύζι ( Μπονέτ γιά πιλάφι) 
60γρ  ελαιόλαδο ή βούτυρο γιά τό 
σωτάριαμα 
1 κονσέρβα μανιτάρια ή 
300γρ φρέσκα  
Λίγος κρόκος (σαφράν, ζαφορά)  
Λίγο πιπέρι τριμμενο λευκό 
αλάτι 
 
Εκτέλεση
 
Σοτάρουμε τό ρύζι στό λάδι η στό βούτυρο μαζί με τα (στεγνά) μανιτάρια. 
"Οταν ροδίσουν ελαφρώς ρίχνουμε τό ανάλογο βραστό νερό, τό αλάτι και τον 
κρόκο. Χαμηλώνουμε στό ελάχιστο την φωτιά. "Όταν απορροφηθεί τό νερό 
αποσύρουμε από τη φωτιά το αφήνουμε να πάρει μια ανάσα και σερβίρουμε.
Γίνεται και με σάλτσα μανιταριών. Προσθέτουμε κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ντο- 
μάτα ώριμη, λίγο ντοματοπελτέ και όλα τα γνωστα για μια νόστιμη σάλτσα.