Ομελέτα με κρεμμύδι μπέικον και ρίγανη

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά για 4 άτομα:

6 αυγά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

80 γρ. μπέικον

1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη ή ½ κουταλάκι αποξηραμένη

βούτυρο, λάδι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1.      Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.

2.       Κόψτε το μπέικον σε μακριές στενές λωρίδες και σοτάρετε τις για λίγο στο τηγάνι, χωρίς να προσθέσετε λίπος  αφαιρέστε τις σε ένα πιάτο.

3.       Στραγγίστε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας.

4.      Λιώστε 2 κουταλιές βούτυρο με 1 κουταλιά λάδι. Ρίξτε το κρεμμύδι και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί.

5.      Ρίξτε το μπέικον, χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. ρίξτε το  μείγμα των αυγών και τηγανίστε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά και με το τηγάνι σκεπασμένο μέχρι η ομελέτα να πήξει καλά.

Καλή επιτυχία