Λαχανοντολμάδες

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 6 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά για 6 άτομα :

1-2 μεγάλα λάχανα

750γρ.  κιμά από βοδινό και χοιρινό κρέας

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

100γρ. ρύζι Καρολίνα

Αλάτι

Πιπέρι

½ ματσάκι μαϊντανό

Λίγο δυόσμο ξερό

2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

100γρ. βούτυρο

Εκτέλεση :

  1. Αφαιρούμε από τα λάχανα το χοντρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα.
  2. Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τα λάχανα. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα βγάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να μείνουν στο βραστό νερό για 10 λεπτά για να μαλακώσουν τα φύλλα. Αναμιγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι το πιπέρι ,τον μαϊντανό και τον δυόσμο
  3. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από το λάχανο, αφαιρούμαι τα χοντρά σημεία, βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από το μίγμα του κιμά και το τυλίγουμε σε ρολό με τις άκρες από τα φύλα προς τα μέσα και χωρίς να το σφίγγουμε πολύ.
  4. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια ωσότου μαραθούν. Βάζουμε μέσα σε σειρές τους ντολμάδες. Ρίχνουμε πάνω νερό,  αλάτι και πιπέρι.
  5. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα πιάτο βαρύ για να κρατά τους ντολμάδες κάτω και να μην τους αφήνει να τους σηκώνει το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τους ντολμάδες να σιγοψηθούν για 1 ώρα περίπου. Τους με

σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο, η με γιαούρτι.

Καλή επιτυχία.