Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτα και ρύζι μπασμάτι

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 6 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά

1.κιλό κιμά (χοιρινό κατά προτίμηση)

6 φέτες ψωμί

½ κρεμμύδι

2 κουταλάκια γλυκού δυόσμος φρέσκος

1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

½  κουταλάκι γλυκού πιπέρι

½ κουταλάκι γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

1 αυγό

Υλικά για το ρύζι

250γρ. ρύζι μπασμάτι

1 ½ λίτρο νερό

1 κουταλάκια γλυκού αλάτι

Υλικά για την σάλτσα ντομάτας

500γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

Λίγο κανέλα

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μπασινα βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί αφού το έχουμε πρώτα βρέξει και στύψει
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κρεμμύδι, αβγό, δυόσμο.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά και τον αφήνουμε να καθίσει για 5-6 λεπτά.
  4. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει, πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα και μέγεθος ενός καρυδιού και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
  5. Αλευρώνουμε καλά τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές για 5-6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  6. Αφού ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι που τηγανίζαμε τα κεφτεδάκια την ντομάτα, αλάτι και λίγο κανέλα. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει και προσθέτουμε μέσα τους κεφτέδες.
  7. Βράζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Και τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν.
  8. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ λίτρο νερό να βράσει προσθέτουμε το αλάτι και όταν βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι.
  9. ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.
  10. 10. Σουρώνουμε το ρύζι και είναι έτοιμο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Βίντεο.