Κότσι χοιρινό στο φούρνο με πατάτες

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά 

4 τεμάχια κότσια χοιρινά περίπου 2 κιλά

7 πατάτες μέτριες

120 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

Ρίγανη Θυμάρι από 1 κουταλάκι γλυκού

 1 κουταλάκι γλυκού  Κόκκινο πιπέρι

Λίγο κάρυ λίγο μοσχοκάρυδο

1 λεμόνι

800 ml νερό 

Εκτέλεση  

  1. Πλένουμε τα κότσια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε της πατάτες, τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τις βάζουμε στην γάστρα
  3. Προσθέτουμε και τα κότσια, βάζουμε και τα μπαχαρικά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά 
  4. Στο τέλος ρίχνουμε και όσο νερό χρειάζεται και τα βάζουμε στον φούρνο για δυο ώρες και 20 λεπτά .

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακλουθεί