(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)
Υλικά
200 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρασί ροζέ
Αλάτι
½ κουτ. γλυκ. πιπέρι μαύρο
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. Ρίγανη
1 κουτ. γλυκ. Θυμάρι
1 κουτ. γλυκ. Δενδρολίβανο
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
100 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. βούτυρο αγελάδος
2,5 κιλά πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. νερό
Εκτελεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Τοποθετούμε το κρέας μέσα σε μια λεκάνη.
- Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το κρασί και το βούτυρο.
- Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
- Αδειάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε και λίγο βούτυρο, ρίχνουμε το κρασί και το νερό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου για 1,5 ώρα περίπου και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί