Τηγανιά καϊμάκ

     

    Υλικά

    1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε λωρίδες

    3 καρότα

    2 πιπεριές κόκκινες

    1 πιπεριά πράσινη

    200 γρ μανιτάρια

    2 κρεμμύδια

    2 σκελίδες σκόρδο                                                                          

    Λίγη βετζέτα

    2 φύλλα δάφνης

    2 πορτοκάλια στυμμένα

    3 κουταλιές αλεύρι

    150 μλ κρασί

    Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

    Αλάτι πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για να φτιάξουμε την τηγανιά χρειαζόμαστε 2 τηγάνια. Στο πρώτο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρέας μόνο του, για να γίνει πιο μαλακό κα να κρατάει τα υγρά του.

    Μόλις τσιγαριστεί και πάρει χρώμα τα βάζουμε σε ένα ταψάκι χωρίς τα ζουμιά του.

    Στο δεύτερο τηγάνι, σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε κόψει σε κομματάκια.

    Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και έπειτα προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά  και το σκόρδο. Σβήνουμε τα λαχανικά με το κρασί και μετά από 1-2 λεπτά τα μεταφέρομε στο ταψάκι μαζί με τα ζουμιά τους.

    Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεα προσθέτουμε λίγο κρασί και λίγο νεράκι.

    Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και το ψήνουμε  στους 180 για μια ώρα περίπου

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική