Μπεκάτσες κρασάτες

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 6 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

Υλικά :

4 Μπεκάτσες

2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο

2 κρεμμύδια

1 κουτ. σούπας αλεύρι

½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

4-5 ώριμες ντομάτες

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση :

1.    Μαδάμε τις μπεκάτσες, τις καψαλίζουμε πάνω από φλόγα για να φύγουν οι τρίχες, αναιρούμε τα εντόσθια και τις πλένουμε καλά. Τις βάζουμε να στραγγίσουν και τις αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω και μπήγουμε το ράμφος ανάμεσα στα πόδια

2.    Βάζουμε στο τηγάνι το μισό βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τι μπεκάτσες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

3.    Στο βούτυρο του τηγανιού προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε ώσπου να μαραθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να ξανθύνει

4.    Προσθέτουμε το κρασί και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες

5.    Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και τις βράζουμε για 30 λεπτά περίπου

6.    Παίρνουμε τα συκωτάκια των πουλιών (τα υπόλοιπα εντόσθια τα πετάμε), τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο

7.     Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό αλατοπίπερο και βράζουμε την σάλτσα 20 λεπτά. Ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα

8.    Σερβίρουμε τις μπεκάτσες σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε την σάλτσα.

 

Καλή επιτυχία.