Λαγός στιφάδο

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 4 - 8 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

Υλικά για 4-6 άτομα 

1 λαγός, 1½-2 κιλά περίπου

150 ml κόκκινο κρασί γλυκό

150 γρ. ελαιόλαδο 
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
400 γρ. ντοματάκι αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα 
2-3 φύλλα δάφνης, ξερά 

10 κόκκους μπαχαριού 
10 κόκκους πιπεριού  μαύρου
1 ξυλαράκι κανέλα 
2½ κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου 
αλάτι  νερό

Εκτέλεση

1)    Κόβουμε το λαγό σε μερίδες και τον πλένουμε σε νερό με ξύδι.

2)  Αφήνουμε το λαγό σε νερό με αρκετό ξύδι για 1 ώρα .

3)  Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε ένα τάπερ με ξύδι και λίγο νερό για 20 λεπτά

4)  Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ,τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά χωρίς να βάλουμε μέσα στο τηγάνι τίποτα

5)   Αδειάζουμε το λάδι μέσα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα

6)  Αδειάζουμε το λάδι από τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψουμε το λαγό και τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κομμάτια του λαγού αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει από τα νερά.

7)   Σοτάρουμε το κρέας καλά και από τις δυο μεριές, το σβήνουμε με το κρασί,  προσθέτουμε την ντομάτα νερό όσο χρειαστεί να σκεπάσει το κρέας, τη δάφνη και όλα τα μπαχαρικά.

8)  Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά

προσέχοντας να μην μας κολλήσει για αυτό ανακατεύουμε κατά διαστήματα

9)  Αφού περάσουν τα 30 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια που έχουμε σοτάρει

10)                     Ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ακόμα σε μέτρια φωτιά 

11)                       Όταν το κρέας το καρφώνουμε με το πιρούνι και πέφτει μονό του τότε είναι έτοιμο .δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά .


              Καλή επιτυχία.

         για απορίες στείλτε mail