Σπανακόρυζο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

    1   κιλό σπανάκι

    1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

    1 μάτσο άνιθο

     χυμό λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

Δυόσμο ξερό 1 κουταλάκι του γλικού 

   100 γρ. ρύζι καρολίνα 

    80.γρ. ελαιόλαδο

    500.γρ, Νερό

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ζεματάτε σε βραστό νερό, το στραγγίζετε αμέσως και το κόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σπανάκι, το νερό,το ρύζι τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι,δυόσμο και το λεμόνι.   

Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύεται το φαγητό για 10 λεπτά, το αφήνετε να καθίσει για 8-10 λεπτά ακόμα και σερβίρετε για 4-5 μερίδες   

Καλή όρεξη