Βλαστάρια Σπανακιού Σοτέ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

1½ κιλό σπανάκι

80 ml ελαιόλαδο

250 γρ. κρεμμύδια ξερά

50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

Αλάτι .Πιπέρι

250 ml. Ζωμό κρέατος

½ κουταλάκι σόδα φαγητού

½ ματσάκι άνηθο

¼ ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα φύλα και κρατήστε τα βλαστάρια από το σπανάκι
  2. Τα φύλα μπορείτε να τα κρατήσετε για κάποιο άλω φαγητό σε μια σακούλα καλά κλισμένα στο ψυγείο.
  3. Πλύνετε τα βλαστάρια από τα σπανάκια καλά σε μπόλικο νερό μαζί με την σόδα φαγητού.
  4. Βράστε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό μαζί με αλάτι και ζεματήστε τα βλαστάρια για 5-7 λεπτά
  5. Αποσύρετε από την φωτιά και ξεπλύνετε με κρύο νερό τα βλαστάρια,  βάλτε τα να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι
  6. Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (αφού τα έχουμε πρώτα καθαρίσει και πλύνει καλά) και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
  7. Προσθέτουμε τα βλαστάρια, το ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας χωρίς να βάλουμε το καπάκι για να μην χάσουν το χρώμα τους.
  8. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά  άνηθο, δυόσμο.
  9. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και  σκόρδο (κάτι σαν το τζατζίκι χωρίς αγγούρι). Η με λεμόνι

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη