Γεμιστά λαδερά

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά

20 τεμάχια πιπεριές

4 τεμάχια ντομάτες

4 πατάτες

1 μελιτζάνα

1 μεγάλο κρεμμύδι

½ σκελίδα σκόρδο

350ml ελαιόλαδο

1 κιλό ρύζι Καρολίνα

100γρ. ντομάτα χυμό

Αλάτι

Πιπέρι

1 κουτ, σούπας δυόσμος ξερός

1 κουτ σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

1.    Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και καθαρίζουμε το κρεμμύδι.

2.    Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα χωρίς να τις τρυπήσουμε, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγη ψίχα στα τοιχώματα.

3.    Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και τις αδειάζουμε από τους σπόρους.

4.    Περνάμε τη σάρκα της ντομάτας από το multi, μαζί με το κρεμμύδι και τα αδειάζουμε σε ένα τάπερ που θα φτιάξουμε την γέμιση

5.    Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο τάπερ και τα ανακατεύουμε καλά

6.    Τρίβουμε και την μελιτζάνα στον ρεντέ και τη βάζουμε και αυτή μέσα στο τάπερ με τα υλικά

7.    Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα πιπέρια και τις ντομάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί

8.    Κόβουμε και τις πατάτες και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο ταψί μας και το βάζουμε στο φούρνο

9.    ψήνουμε για 1 -1½ ώρα, ανάλογα με τον φούρνο στους 200-250 βαθμούς κελσίου

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο