Φασολάδα με μαυρομάτικα φασόλια

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά

500γρ. φασόλια ξερά

2 κρεμμύδια μέτρια

4 καρότα

120 ml  ντομάτα τριμμένη

300 γρ σέλινο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

1 φύλλο δάφνης

100 ml ελαιόλαδο

2 λίτρα νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα φασόλια σε κρύο νερό και τα σουρώνουμε
  2. Βάζουμε στην χύτρα μας  το νερό και τα φασόλια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση
  3. Σουρώνουμε τα φασόλια στην πρώτη βράση
  4. Βάζουμε νερό στην χύτρα και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά,
  5.  ρίχνουμε τα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά  μέσα στην χύτρα
  6. Από την στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα βράζουμε για 10 λεπτά, μετά κλίνουμε την εστία και αφήνουμε για άλλα 10-12 λεπτά επάνω στην εστία που είναι κλιστεί
  7. Ανοίγουμε την χύτρα μας και το φαγητό είναι έτυμο
  8.  καλή επιτυχία

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί