Φασολάδα

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 5 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

   

 Υλικά:

500γρ. φασόλια ξερά

4 καρότα μέτρια

300γρ. σέλινο

50γρ. ντοματοπολτέ

2 κρεμμύδια μεγάλα

300γρ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια, τα βάζουμε να

μουλιάσουν από την προηγούμενη νύχτα σε κρύο νερό.

Στη συνέχεια (και αφού αλλάξουμε το νερό) τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 6-7λεπτα από την στιγμή που βράσουν, μετά αλλάζουμε και πάλι το νερό με ζεστό νερό, να τα σκεπάζει καλά.

Αφού βράσουν τα φασόλια για 30 λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσουν (ανακατεύουμε κατά τακτά διαστήματα και προσέχουμε το νερό να είναι αρκετό και να σκεπάζει τα φασόλια 3-4 δάκτυλα πιο πάνω). Ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τα καρότα σε λεπτές φέτες , το σέλινο και αυτό  ψιλοκομμένο, το λάδι τα πιπεριά το αλάτι τον ντοματοπολτέ. Ανακατεύουμε για να γίνει ανάμειξη όλων των υλικών

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 1 ώρα να βράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που για να μην μας κολλήσει. Το φαγητό είναι έτοιμο  όταν τα φασόλια λιώνουν εύκολα και το ζουμί τους έχει χύλωση αρκετά, αν χρειαστεί περισσότερο χρόνο τα αφήνουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με παστά ψάρια, τουρσί, ελιές αλλά και ταραμοσαλάτα.

Καλή επιτυχία