The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

 
 

x

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 6 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά:

2,5 – 3 κιλά κόκορα

100 γρ ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

½ σκελίδα σκόρδο

500 γρ χυλοπίτες

Αλάτι

½ κουτ γλυκού πιπέρι

½ κουτ γλυκού ρίγανη

½ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο

2 καρφάκια γαρίφαλο

3 ξυλάκια κανέλα

1 φύλλο δάφνη

250 γρ ντομάτα τριμμένη

250 γρ μυτζήθρα ξερή

80 γρ φρέσκο βούτυρο

Νερό για τις χυλοπίτες

350 γρ νερό για το φαγητό

250 γρ κόκκινο κρασί ημίγλυκο

 

Εκτέλεση:

  1. Τεμαχίζουμε τον κόκορα και πλένουμε τα κομμάτια
  2. Βάζουμε στην χύτρα το ελαιόλαδο
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε
  4. Προσθέτουμε και τον κόκορα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά
  5. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ
  6. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τις χυλοπίτες και την μυτζήθρα
  7. Κλείνουμε την χύτρα και από την στιγμή που θα αρχίζει να σφυρίζει η βαλβίδα της χύτρας κρατάμε χρόνο για 25 λεπτά και έπειτα τραβάμε από το μάτι και ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας όταν πέσει η πίεση
  8. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό λίγο πάνω από την μέση για να βράσουμε τις χυλοπίτες προσθέτουμε και το αλάτι
  9. Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία
  10. Σουρώνουμε, βάζουμε στην ιδία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, προσθέτουμε την τριμμένη μυτζήθρα και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί


 

Λάβετε πρώτοι όλες τις νέες συνταγές στο e-mail σας


Εργασία στην Ελλάδα

Δωρεά

Αν θέλετε να μας στηρίξετε περισσότερο δεχόμαστε χρηματοδότηση στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας