Παντζάρια

Παντζάρια

    Υλικά

    1 κιλό παντζάρια

     αλάτι

    σκόρδο

     ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    1.    Κόβουμε τα παντζάρια σε κεφάλια, κοτσάνια και φύλλα, τα πλένουμε καλά και βάζουμε τα κεφάλια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.

    2.    Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα κοτσάνια, αφού μισοβράσουν ρίχνουμε και τα  φύλλα και τα βράζουμε και αυτά μαζί.

    3.    Έπειτα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, στο ίδιο νερό ρίχνουμε και τα κεφάλια και τα βράζουμε,(για να δούμε ότι είναι έτοιμα τα καρφώνουμε με ένα πιρούνι και αν δεν μένουν στο πιρούνι είναι έτοιμα (περίπου 25-30 λεπτά)

    4.    Τα αφαιρούμε και αυτά με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρυώνουμε, τα καθαρίζουμε, κρατώντας το ζωμό τους.

    5.    Αφού τα καθαρίσουμε τα ξαναβάζουμε στο ζωμό τους, προσθέτουμε λίγο ξίδι και αλάτι και τα διατηρούμε  στο ψυγείο.

    6.     Στον ζωμό τους προσθέτουμε και τα φύλλα και τα κοτσάνι που έχουμε βράσει.

    7.    Τα παντζάρια προσφέρονται ως σαλάτα και συνοδεύουν κυρίως ψάρια τηγανιτά. Προκειμένου να τα σερβίρουμε κόβουμε τα κεφάλια σε φέτες, προσθέτουμε στο πιάτο λίγα κοτσάνια και φύλλα και βάζουμε λαδόξιδο ή σάλτσα βιναιγκρέτ.

    8.     Αρκετές φορές τα συνοδεύουμε και με σκορδαλιά.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική