The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Σαλάτα του Καίσαρα. ( Salata Caesar )

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά (6-8 μερίδες)

1 μαρούλι, χοντροκομμένο στο χέρι

1.1/2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

6 φιλέτα αντσούγας 

1.1/2  κουταλακι  μουστάρδα Ντιζόν

χυμός 1 λεμονιού

175 ml ελαιόλαδο

10 γρ. ξίδι λευκού κρασιού

10 γρ. νερό

1 κρόκο αβγού

125 γρ τυρί παρμεζάνα

Αλάτι

Για τα κρουτόν:

1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 χιλ. (μαζί με την κόρα).

2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και το ψωμί, τηγανίζουμε ανακατεύοντας μέχρι τα κρουτόν να χρυσίσουν, για 2-3 λεπτά περίπου.

3. Αδειάζουμε τα κρουτόν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν απο τα λαδια .Πετάμε το σκόρδο. Τα κρουτόν μπορούν να γίνουν από την προηγούμενη και να διατηρηθούν μέσα σε αεροστεγές βάζο.

Για τη σαλάτα:

1. Κόβουμε από το μαρούλι τη ρίζα και ξεπλένουμε καλά τα φύλλα σε τρεχούμενο νερό. Πετάμε τους

σκληρούς μίσχους και κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια κατά προτίμηση με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά.

2. Στραγγίζουμε τα φιλέτα αντσούγας, τα βάζουμε στο μπλέντερ

3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα,  το χυμό λεμονιού. Τα αναμιγνύουμε καλά όλα μαζί, ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς το ελαιολαδο λιγο λιγο,   μέχρι το μίγμα να γίνει  παχύρρευστο.

4. Το προσθέτουμε στο μαρούλι και ανακατεύουμε, μέχρι τα κομμάτια να καλυφθούν καλά από το μίγμα.

5. Σπάζουμε το αβγό σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο,  μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73οC. και το βάζουμε στη σαλάτα, ανακατεύοντας ώσπου να αναμιχθεί καλά.

6. Προσθέτουμε τα μισά κρουτόν και τα 2/3 από την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.  

7. Σερβίρουμε απευθείας από το μπολ βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο επί πλέον παρμεζάνα και κρουτόν κατά την επιθυμία μας.

 

Get it on Google Play

Εργασία στην Ελλάδα

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors