Σάλτσα Ναπολιτέν

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

Υλικά

400 γρ. Ντοματάκι κονκασέ

400 γρ. Ντοματάκι αποφλοιωμένο ή φρέσκια ντομάτα ώριμη

1 φύλλο δάφνης

2 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό

4 σκελίδες σκόρδο

180 γρ. ελαιόλαδο

50 ml κονιάκ

1 Ξυλάκι κανέλα

 Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο να σοταριστούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, φύλλο δάφνης, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Βράζουμε για 45 με 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 10 λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το κονιάκ, βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα και σβήνουμε την φωτιά αφήνουμε την σάλτσα μας να κρυώσει και την περνάμε από μύλο του πουρέ ή την χτυπάμε στο μπλέντερ.

Η σάλτσα αυτή είναι η βασική συνταγή της Ναπολιτέν. Μπορεί να συνοδεύσει spaghetti κα να τους δώσει το όνομα της. Μπορεί ακόμα να συνδυαστεί με πολλές άλλες σάλτσες.

Καλή επιτυχία.