Μανιταρόσουπα

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά :

300 γρ. μανιτάρια Agaricus 

50 γρ. κρεμμύδι brunoise

20 ml κονιάκ

30 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

1200 ml νερό

 60 ml κρεμά γάλακτος

Αλατοπίπερο  

Εκτέλεση :

1.   Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε  σε λεπτές φέτες (emincer. )

2.   Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μετρία φωτιά και τα αφήνουμε να μαραθούν.

3.   Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι και κάνουμε roux.

4.   Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα που έχουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν και αυτά.

5.   Φλαμπάρουμε με κονιάκ.

6.   Προσθέτουμε το νερό και το αλατοπίπερο, τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.

7.   Περνάμε την σούπα μας από το σινουά και τα στερεά (μανιτάρια, κρεμμύδι) τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.

8.   Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια μέσα στον ζωμό τους και τα βάζουμε να βράσουν.

9.   Δένουμε με το roux, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα και είναι έτοιμο.

10.  Σερβίρουμε και γαρνίρουμε.