Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.
Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.
Υλικά
750γρ. μύδια με κέλυφος
500γρ. κυδώνια
700γρ. γαρίδες
500γρ. τριμμένη φέτα
500γρ. ντοματάκι αποφλοιωμένο, πολτοποιημένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100ml. λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας γεμάτη καλά μουστάρδα
200ml. ελαιόλαδο παρθένο
Εκτέλεση
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα θαλασσινά μας και τα στραγγίζουμε
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το λάδι να σοταριστούν
3. Προσθέτουμε τα θαλασσινά, τα σοτάρουμε και αυτά μαζί και τα σβήνουμε με το κρασί, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα,(όσα όστρακα δεν ανοίγουν τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα)
4. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου
5. Συνεχίζοντας ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά χωρίς το καπάκι.
6. Όταν το φαγητό μας έχει χυλώσει τότε είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε
Καλή επιτυχία