The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

 
 

x

Καλαμαράκια γεμιστά

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 5 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά

1,5 κιλά καλαμάρια

250 γρ. ρύζι νυχάκι

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι άνηθο

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κρεμμύδι

1 λεμόνι

200 ml ελαιόλαδο

½ κουταλάκι γλυκού κύμινο

750 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια αφαιρούμε και το κόκαλο που έχουν μέσα
  2. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ετοιμάζουμε την γέμιση
  3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί ελάχιστα
  5. Ψιλοκόβουμε τα μισά κεφάλια από τα καλαμάρια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα
  6. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε μαϊντανό και άνηθο επίσης ψιλοκόβουμε και την πιπεριά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα
  7. Σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε το ζωμό από το λεμόνι και το ρύζι αφού το έχουμε πρώτα πλύνει και σουρώσει
  8. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 250 γραμμάρια νερό
  9. Βράζουμε για λίγο και μετά γεμίζουμε τα καλαμάρια
  10. Τοποθετούμε τα καλαμάρια στην χύτρα ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό και βράζουμε για 5λεπτα από την στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα
  11. Μετά σβήνουμε και αφήνουμε την χύτρα επάνω στην εστία για άλλα 10 λεπτά
  12. Ανοίγουμε την χύτρα και το φαγητό μας είναι έτυμο, σερβίρουμε με λεμόνι

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

Λάβετε πρώτοι όλες τις νέες συνταγές στο e-mail σας


Εργασία στην Ελλάδα

Δωρεά

Αν θέλετε να μας στηρίξετε περισσότερο δεχόμαστε χρηματοδότηση στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας