Παστίτσιο Νηστίσιμο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 


 

Υλικά για 12-14 άτομα :

500 γρ. Μακαρόνια Νο 2

300 γρ. φέτα νηστίσιμη

200 γρ. κασέρι νηστίσιμο

330 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα

150 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι μεγάλο

80 γρ. ελαιόλαδο

1 ½ σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Θυμάρι

80 γρ. νερό

Εκτέλεση :

·       Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.

·       Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μετά τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε αρκετά.

·       Ρίχνουμε στην κατσαρόλα που σοτάραμε τα μανιτάρια, το ντοματάκι ψιλοκομμένο, το νερό μας, την ρίγανη, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά για να γίνει η σάλτσα μας.

·       Αδειάζουμε την σάλτσα επάνω στα μακαρόνια, ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα, τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και τα στρώνουμε στο ταψί.

·       Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ  και την στρώνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

·       Αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

 

Για την νηστίσιμη μπεσαμέλ

Υλικά :

100 γρ. σπορέλαιο ή μαργαρίνη

7 κουτ. σούπας Αλεύρι

1 λίτρο γάλα σόγιας

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση :

·       Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή τη μαργαρίνη και το αλεύρι

·       Σοτάρουμε έως ότου το αλεύρι πάρει ελάχιστο χρώμα

·       Ρίχνουμε το γάλα σόγιας λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι κάθε φορά να το απορροφά και να προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να βάλουμε όλο το γάλα. Αν χιαστεί περισσότερο υγρασία προσθέτουμε νερό μέχρι η μπεσαμέλ να γίνει απαλή και κρεμώδες

·       Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και είναι έτοιμη να την βάλουμε πάνω στα μακαρόνια.

Καλή επιτυχία.