The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Ριζότο με θαλασσινά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Προετοιμασία: 20' Ψήσιμο: 18'-20' ♦ Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

       2 κιλά θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, καραβίδες & άλλα οστρακοειδή)

       1 σκελίδα σκόρδο

      1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

      500 γρ. ρύζι μπονέτ

       1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

       2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό τριμμένο

      4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

      1 ½  λίτρο ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τα θαλασσινά σύμφωνα με τις οδηγίες

Προετοιμασία των οστράκων

ΣΤΡΕΙΔΙΑ

1.      Κρατάτε σταθερά το στρείδι και βάζετε ένα γερό μαχαίρι (υπάρχει ειδικό) ανάμεσα στη σχισμή δίπλα στο σημείο όπου ενώνονται τα δύο κελύφη,

2.      Κρατώντας σφιχτά το στρείδι, πιέζετε προς την ένωση, στρίβοντας το μαχαίρι μέχρι να σπάσουν οι σύνδεσμοι.

3.      Ανοίγετε το στρείδι και ξεκολλάτε τον μυ που είναι προσκολλημένος στο κοίλο κέλυφος.

4.      Με το μαχαίρι ξεκολλάτε το στρείδι και από το επίπεδο κέλυφος.

ΧΤΕΝΙΑ

1.      Ανοίγετε το κέλυφος με την άκρη ενός φαρδιού γερού μαχαιριού.

2.      Με το μαχαίρι ξεκολλάτε προσεκτικά το περιεχόμενο από το κοίλο κέλυφος.

3.      Ξεπλένετε το χτένι με κρύο τρεχούμενο νερό και αφαιρείτε τη διαφανή μαλακή μεμβράνη του.

4.      Κρατώντας το κάτω από το τρεχούμενο νερό, με τον αντίχειρα στη λευκή σάρκα και

τ' αυγά, αποχωρίζετε και πετάτε τα σκούρα εντόσθια. (Η σάρκα και το νόστιμο πορτοκαλόχρωμο αυγοτάραχο είναι τώρα έτοιμα για μαγείρεμα).

ΜΥΔΙΑ

Καθαρίζετε τα μύδια με ένα βουρτσάκι, αφαιρείτε τα γένια τους και τα πλένετε πολύ καλά σε άφθονο νερό

ΑΧΙΒΑΔΕΣ

Πλένετε πολύ καλά τις αχιβάδες και τις βάζετε να μουσκέψουν σε μια λεκάνη με κρύο και αλατισμένο νερό 2 ώρες. Τις ξεπλένετε σε άφθονο νερό.

Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τα θαλασσινά, αρκετό πιπέρι και μια κουταλιά τριμμένο μαϊντανό. Τα βράζετε μέχρι να ανοίξουν. (Πετάτε τα οστρακοειδή που δεν ανοίγουν). Φιλτράρετε το ζουμί στο οποίο έβρασαν. Σε μια μεγάλη και χαμηλή κατσαρόλα σοτάρετε το ρύζι και το κρεμμύδι στο υπόλοιπο λάδι 2'. Το σβήνετε με το κρασί. Περιχύνετε κατά διαστήματα το ρύζι με το ζεστό ζωμό. Σιγοβράζετε 18'-20'. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τα θαλασσινά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Get it on Google Play

Εργασία στην Ελλάδα

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors