Ρυζότο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Χρόνος: 8-10 λεπτά

Υλικά 

          2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι

   2 κουταλιές βούτυρο

 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

  μερικές γεμιστές ελιές ψιλοκομμένες

      1 μικρό κουτί μανιτάρια στραγγισμένα και κομμένα

  1 ποτήρι του κρασιού, κρασί άσπρο

   3 ½  φλυτζάνι ζεστό νερό    

   1 κύβο ζωμό κότας      .

Εκτέλεση

Πλένετε το ρύζι με ζεστό νερό το στραγγίζεται και στην συνέχεια το σωτάρετε με το βούτυρο στην ανοιχτή χύτρα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το ζαμπόν, τις ελιές και τα μανιτάρια και τα σωτάρετε μαζί για λίγα λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, το νερό και τον κύβο. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το ρύζι για 10 λεπτά.