Καρμπονάρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά για 4 άτομα :

30 ml ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

8 φέτες μπέικον

350 γρ. φρέσκα ή ξερά σπαγγέτι

4 αυγά

60 ml  ξινή κρέμα γάλακτος

60 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση :

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις λωρίδες μπέικον και σοτάρουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente. Στην συνέχεια βάζουμε τα αυγά, την ξινή κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα σε ένα μπολ, ρίχνουμε  πιπέρι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας ή το τηγάνι μας και ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν. Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε αμέσως το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με δύναμη για να ψηθεί ελαφρά και να αναμιχθεί με τα ζυμαρικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μοιράζουμε σε 4 ζεστά μπολ και σερβίρουμε αμέσως, με την επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα σε ξεχωριστό μπολ.

Καλή επιτυχία.