The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Παστέλι μελάτο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

500γρ. σουσάμι

600γρ. μέλι 

50γρ. ζάχαρη (προαιρετικά )

Λίγο αμυγδαλέλαιο η σπορέλαιο

Εκτέλεση

1.    Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί  χρώμα.

2.    Βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν σε ένα βαθύ κατσαρολάκι

3.    όταν το μίγμα αρχίζει να βράζει ενώ γεμίζει αφρούς Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά

4.    καλύτερα να μην ανακατεύουμε γιατί οι αφροί φουσκώνουν περισσότερο

5.    Όταν το μέλι δέσει προστίθεται το σουσάμι με συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει το μίγμα.

6.    Όταν τελειώσει το βράσιμο που διαρκεί περίπου 5-6 λεπτά, το μίγμα απλώνεται σε μάρμαρο ή σε ειδικό τελάρο αλειμμένο με γλυκό κρασί ή αμυγδαλόλαδο.  Μορφοποιείται και κόβεται σε κομμάτια όταν το μίγμα έχει κρυώσει.

7.    Μια εμπειρική μέθοδος για να προσδιορίσουμε εάν τα συστατικά έχουν δέσει μεταξύ τους είναι η δοκιμή του πιάτου. Ρίχνουμε λίγο  μίγμα σε ένα πιάτο και εάν ξεκολλάει, τότε το μίγμα είναι έτοιμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

8.    Άλλη μια εμπειρική μέθοδος είναι η δοκιμή του ποτηριού. Με ένα κουταλάκι, στάζουμε μια σταγόνα από το μίγμα μας μέσα σε ένα ποτηράκι με νερό.  Οι σταγόνες πρέπει να σχηματίζουν μικρά μπαλάκια που δεν διαλύονται στο νερό τότε είναι  έτοιμο.

Καλή επιτυχία 

Get it on Google Play

Εργασία στην Ελλάδα

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors