Μελομακάρονα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για την ζύμη

400ml. φυσικό χυμό  πορτοκάλι

530ml. Ελαιόλαδο

1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσης

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

30γρ. ζάχαρη άχνη

50γρ. βούτυρο

½ κουταλάκι γλυκού σόδα

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1/6 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο

Υλικά για το σιρόπι

500ml. νερό

700γρ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι

200γρ. μέλι

Για το γαρνίρισμα μέλι και καρύδι

Εκτέλεση

1       Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι  και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά

2       Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι

3       Ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά

4       Όταν το αλεύρι απορροφήσει όλα τα υγρά είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα

5       Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά

6       Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο  σιρόπι καφτά όπως είναι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά

7       Τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια τριμμένα

Η συνταγή είναι από το ζαχαροπλαστείο Καμέλια στον Άγιο Φανούριο Αττικής που εργαζόμουν εκεί ως ζαχαροπλάστης το 1983.

Καλή επιτυχία

 

Για πιο πολλές λεπτομέρειες δείτε το βίντεο