Κέικ με ελαιόλαδο και φρούτα

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 3 λεπτά)
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά

200 ml ελαιόλαδο

100γρ φρέσκο βούτυρο

250γρ. ζάχαρη άχνη

30γρ. μπέικιν πάουντερ

5 τεμ αυγά

2 τεμ βανίλιες

150γρ. κύβους από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι & κίτρο

100ml. χυμό πορτοκάλι

400γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την ζάχαρη και το βούτυρο να χτυπηθούν στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα καλά
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
  3. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι
  4. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και το βγάζουμε από το μίξερ
  5. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με την μαρίζ και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και αλευρωμένο
  6. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στον αέρα στους 175-180 βαθμούς
  7. Το γλυκό μας είναι έτυμο

Για περισσότερες λεπτομέρειες  δείτε το βίντεο που ακολουθει