The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

(Χρόνος προετοιμασίας: 
1 ώρα) 
 
(Χρόνοο ψησίματος:
1 ώρα)
 
Γίνονται 100 λουκουμάδες 
 
ΥΛΙΚΑ: 
 
Για τη ζύμη 
 
1 κούπα χλιαρό νερό 
1 κούπα χλιαρό γάλα 
2 φακελάκια ξερή μαγιά 

 

1 κουταλιά ζάχαρη 
1 κουταλάκι αλάτι 
4 κουταλιές λάδι 
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
 μέλι, κανέλα, καρύδια ψιλοκομμένα. 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Βάλτε την στο μπολ του μίξερ 
με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπήστε τα όλα μαζί 
2 λεπτα στη δυνατή ταχύτητα, να γίνουν λείος χυμός. Σκεπάστε 
το μπολ με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το σε ζεστό μέρος, 
να φουσκώσει η ζυμη. Για να φουσκώσει πιο γρήγο- 
ρα, βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο, που έχετε 
προηγουμένως θερμάνει στους 50 βαθμούς; κελσίου, σβή- 
στε τον κι αφήστε τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κά- 
νει φούσκες στην επιφάνεια. Πατώντας τη ζύμη μέσα στη 
χούφτα σας, κόψτε με ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε νερό, 
κομματάκια ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λάδι. Το κουτάλι 
θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά πριν κόψετε τη ζύμη, 
για να μην κολλάει σ' αυτό. Με μια τρυπητή κουτάλα πατά- 
τε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύβονται από το λάδι, 
για να ροδίσουν παντού. Μόλις τους βγάζετε από το λάδι, 
 περιχύνετέ τους με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα 
 καρύδια. Αν το μέλι είναι πολύ πυκνό, αραιώστε το με λίγο 
 νερό και βράστε το. Αφαιρέστε τον αφρό και χρησιμοποιή- 
στε το. Οι λουκουμάδες σερβίρονται φρεσκοψημένοι. 
 
Get it on Google Play

Εργασία στην Ελλάδα

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors