ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

(Χρόνος προετοιμασίας: 
1 ώρα) 
 
(Χρόνοο ψησίματος:
1 ώρα)
 
Γίνονται 100 λουκουμάδες 
 
ΥΛΙΚΑ: 
 
Για τη ζύμη 
 
1 κούπα χλιαρό νερό 
1 κούπα χλιαρό γάλα 
2 φακελάκια ξερή μαγιά 

 

1 κουταλιά ζάχαρη 
1 κουταλάκι αλάτι 
4 κουταλιές λάδι 
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
 μέλι, κανέλα, καρύδια ψιλοκομμένα. 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Βάλτε την στο μπολ του μίξερ 
με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπήστε τα όλα μαζί 
2 λεπτα στη δυνατή ταχύτητα, να γίνουν λείος χυμός. Σκεπάστε 
το μπολ με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το σε ζεστό μέρος, 
να φουσκώσει η ζυμη. Για να φουσκώσει πιο γρήγο- 
ρα, βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο, που έχετε 
προηγουμένως θερμάνει στους 50 βαθμούς; κελσίου, σβή- 
στε τον κι αφήστε τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κά- 
νει φούσκες στην επιφάνεια. Πατώντας τη ζύμη μέσα στη 
χούφτα σας, κόψτε με ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε νερό, 
κομματάκια ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λάδι. Το κουτάλι 
θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά πριν κόψετε τη ζύμη, 
για να μην κολλάει σ' αυτό. Με μια τρυπητή κουτάλα πατά- 
τε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύβονται από το λάδι, 
για να ροδίσουν παντού. Μόλις τους βγάζετε από το λάδι, 
 περιχύνετέ τους με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα 
 καρύδια. Αν το μέλι είναι πολύ πυκνό, αραιώστε το με λίγο 
 νερό και βράστε το. Αφαιρέστε τον αφρό και χρησιμοποιή- 
στε το. Οι λουκουμάδες σερβίρονται φρεσκοψημένοι.