The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Βαρβάρα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

Υλικά :

500 γρ. σιτάρι

250 γρ. καρύδια

150 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. σταφίδες

5 γρ. κανέλα

150 γρ. αλεύρι καβουρδισμένο

50 γρ. σουσάμι

150 γρ. ζάχαρη καστανή

250 γρ. σύκα

 

Ρόδι για γαρνίρισμα 

Εκτέλεση :

  • Καθαρίζουμε το σιτάρι και το πλένουμε, το βάζουμε να πάρει μια βράση και το ξαφρίζουμε αρκετά.
  • Αλλάζουμε το νερό με ζεστό και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1½ μισή ώρα σε κατσαρόλα.
  • Eνώ σε χύτρα σε χαμηλή φωτιά περίπου 25-30 λεπτά από την στιγμή που σηκωθεί η βαλβίδα μέχρι να  βράσει το σιτάρι.
  • Στην συνέχεια βάζουμε τις σταφίδες, τα σύκα, τα μισά καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια και την καστανή ζάχαρη, συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη αχνή, κανέλα, σουσάμι τα καρύδια αλεσμένα  και το αλεύρι αφού το έχουμε καβουρδίσει πρώτα σε ένα τηγάνι, (μέχρι να πάρει χρώμα και μετά το αφήνουμε να κρυώσει λίγο το περνάμε από κόσκινο για να μην έχει σβόλους ). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα έχουμε για το σερβίρισμα.
  • Με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε τη Βαρβάρα σε μπολ και από πάνω βάζουμε το ρόδι το μίγμα με την κανέλλα το αλεύρι κ,τ,λ,π  και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

 

Get it on Google Play

Εργασία στην Ελλάδα

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors