Γλuκό µε σύκα και τσέρι

     

    Αυτό το ελαφρύ Ιταλικό γλυκό φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
    Το τυρί µασκαρπόνε είναι η εναλλακτική λύση της κρέµας ζαχαροπλαστικής. 

    4 Μερίδες 
    Υλικά
    200 γραµ κέικ μαδέρας, κοµµένο 
    σε µπουκιές 
    7 κ. σούπας γλυκό τσέρι 
    8 µπισκότα αµαρέτι, σπασµένα 
    50 γραµ ζάχαρη ψιλή 
    10 φρέσκα σύκα, στα τέσσερα κομένα 
    2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη και λίγη ακόµη για 
    πασπάλισµα 
    250 γραµ τυρί µασκαρπόνε 
    λίγο γάλα [προερετικά]
    Εκτέλαση
    1) Βάλτε σε ένα µπολ το κέικ Μαδέρας και ρίξτε από 
    πάνω 5 κουταλιές σούπας τσέρι. Αφήστε το στην 
    άκρη. Μοιράστε τα δύο τρίτα από τα σπασµένα 
    µπισκότα σε 4 κολονάτα ποτήρια. Ρίξτε από πάνω το 
    κέικ και αφήστε το στηv άκρη. 
    2) Σε ένα κατσαρόλι, ζεστάνετε σε µέτρια φωτιά τη
    ζάχαρη και 150 ml νερό, ανακατεύοντας µέχρι να 
    διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το µείγµα να φτάσει στο 
    σηµείο Βρασµού και στη συνέχεια βράστε για 4′ – 5′. 
    Βάλτε στην άκρη 8 από τα τέταρτα των σύκων και 
    προσθέστε τα υπόλοιπα στο κατσαρόλι 
    3) Όταν τα σύκα και το σιρόπι κρυώσουν, µοιράστε 
    στα ποτήρια. Χτυπήστε την άxνn µε το τυρί και 
    προσθέστε το υπόλοιπο τσέρι. Αν το µείγµα είναι 
    πολύ σφιχτό, αραιώστε µε λίγο γάλα. Βάλτε µε το 
    κουτάλι το µείγµα πάνω στα σύκα και παγώστε το για 
    30′. 
    4 Διακοσμήστε µε τα υπόλοιπα τέταρτα των σύκων 
    και τα µπισκότα αμαρέτι. Πασπαλίστε µε ζάχαρη 
    άχvn πριν σερβίρετε. 
    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική