Φράουλες Καραμελέ

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 3 λεπτά)
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Υλικά :

300 γρ φράουλες

100 γρ ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας  λευκό ξύδι

1 κουταλιά  της σούπας αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση :

Αφαιρείτε τα φυλλαράκια από τις φράουλες, τις πλένετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν, ενώ, στο μεταξύ, λιώνετε σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά την ζάχαρη με το ξύδι. Όταν η ζάχαρη αρχίζει να ξανθαίνει, ρίχνετε τις φράουλες και τις ανακατεύετε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Βγάζετε τις φράουλες όταν η καραμέλα αρχίζει να σκουραίνει τις αραδιάζετε σε επιφάνεια, αλειμμένη με αμυγδαλέλαιο. Όταν κρυώσουν εντελώς μπορείτε να τις σερβίρετε.

Συμβουλή του thcook.gr : Διαλέξτε φράουλες μεγάλες, γερές και όχι πολύ ώριμες, για να μην διαλυθούν. Είναι μια πολύ όμορφη γαρνιτούρα για παγωτά.

Καλή επιτυχία.