Φράουλες Καραμελέ

     

    Υλικά :

    300 γρ φράουλες

    100 γρ ζάχαρη

    1 κουταλιά της σούπας  λευκό ξύδι

    1 κουταλιά  της σούπας αμυγδαλέλαιο

    Εκτέλεση :

    Αφαιρείτε τα φυλλαράκια από τις φράουλες, τις πλένετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν, ενώ, στο μεταξύ, λιώνετε σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά την ζάχαρη με το ξύδι. Όταν η ζάχαρη αρχίζει να ξανθαίνει, ρίχνετε τις φράουλες και τις ανακατεύετε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Βγάζετε τις φράουλες όταν η καραμέλα αρχίζει να σκουραίνει τις αραδιάζετε σε επιφάνεια, αλειμμένη με αμυγδαλέλαιο. Όταν κρυώσουν εντελώς μπορείτε να τις σερβίρετε.

    Συμβουλή του thcook.gr : Διαλέξτε φράουλες μεγάλες, γερές και όχι πολύ ώριμες, για να μην διαλυθούν. Είναι μια πολύ όμορφη γαρνιτούρα για παγωτά.

    Καλή επιτυχία. 

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική