Προφιτερόλ

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 5 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

Υλικά

Ζύμη σου

1 κούπα νερό

½ κούπα βούτυρο

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά

½ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Στη φωτιά σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο με το αλεύρι και το νερό. Προσθέτω το αλάτι. Στη συνέχεια τα  χτυπάω στο μίξερ και ρίχνω τα αυγά.

Στρώνω μια λαδόκολλα στο ταψί, βάζω τη ζύμη στο κoρνέ . Ψήνω στους 220C για 20 λεπτά και μετά στους 150C για άλλα 20 λεπτά.

Κρέμα

1 ½ κούπα γάλα

4 κουταλιές κορνφλάουρ

5 κροκαδια

250 gr κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα

½ κούπα ζάχαρη

2 κουταλιές κονιάκ ή βανίλια

½ κούπα κρέμα γάλακτος

Σαντιγί.

Εκτέλεση

Ετοιμάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και αφού πήξει ρίχνω τα κομμάτια σοκολάτας και προσθέτω την κράμα γάλακτος.

 

Κόβω τα σου στη μέση γεμίζω με  σαντιγί κλείνω με σου και από πάνω σοκολάτα ή κρέμα.

 

Κρέμα

7 φλιτζάνια γάλα φρέσκο

2 κρέμες βανίλια (Γιώτης)

2 κουβερτούρες (350gr)

Λίγο βούτυρο (50 gr)

Λίγο κονιάκ και λίγο ξύσμα πορτοκάλι

 Εκτέλεση

Ζεσταίνω τα 6 φλιτζάνια γάλα ( το 1 διαλύω τις κρέμες).Ρίχνω 4-5 κουταλιές ζάχαρη και ρίχνω το κορνφλάουρ και το βούτυρο. Ανακατεύω συνέχεια. Μόλις πήξει η  κρέμα ρίχνω την κουβερτούρα μέχρι να  λιώσει.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε η Σούλα Κ