Κρέμα Καραμελέ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
2 βανίλλιες
4 αυγά

1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει.
  2. Ανακατεύτε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει
  3. Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα
  4. Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε
  5. Βάζετε το γάλα να κάψει
  6. Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια
  7. Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
  8. Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια
  9. Τοποθετείτε τα φορμάκια σ'ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας
  10. Βάζετε το ταψί σε μέτριο φρούνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου
  11. Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει
  12. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
  13. Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι

           Καλή επιτυχία

                 Η Συνταγή ειναι της  Μαρίας Θεοφυλάκη