Ζύμη Κουρού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

 

Υλικά

500γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

50γρ. μαργαρίνη

220γρ. γάλα φρέσκο

40γρ.  μαγιά νωπή

1 κουταλάκι μπέκιν

1 κουταλάκι  αλάτι

2 κουταλάκια  ζάχαρη

Εκτέλεση

1.    Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.

2.    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν.

3.    Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1ωρα

4.    Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε φύλλο

5.    Βάζουμε λίγη γέμιση της αρέσκειας μας  και τα κλείνουμε πιέζοντας τα άκρα με τα δάχτυλα.

6.    Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά.

7.    Με τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, κτλ.  

Καλή επιτυχία