The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

x

 
 

Γαλατόπιτα

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 3 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά

2,5.  λίτρα γάλα

500γρ. ζάχαρη

400γρ. σιμιγδάλι

200γρ. βούτυρο

5 τεμ. αυγά

Ξύσμα από 1 λεμόνι

½ κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά
  2. Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλλα, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και το αφήνουμε να βράσει
  3. Την ώρα που φουσκώνει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ταψί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στον πάτο
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200-250ο C  προσέχοντας να μην μας  αρπάξει από πάνω,
  6.  ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο
  7. Το κόβουμε σε κομμάτια τις αρεσκείας μας..

Περισσότερα στο βίντεο που ακλουθεί

 

Λάβετε πρώτοι όλες τις νέες συνταγές στο e-mail σας


Εργασία στην Ελλάδα

Δωρεά

Αν θέλετε να μας στηρίξετε περισσότερο δεχόμαστε χρηματοδότηση στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας