Γαλατόπιτα

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 3 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά

2,5.  λίτρα γάλα

500γρ. ζάχαρη

400γρ. σιμιγδάλι

200γρ. βούτυρο

5 τεμ. αυγά

Ξύσμα από 1 λεμόνι

½ κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά
  2. Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλλα, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και το αφήνουμε να βράσει
  3. Την ώρα που φουσκώνει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ταψί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στον πάτο
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200-250ο C  προσέχοντας να μην μας  αρπάξει από πάνω,
  6.  ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο
  7. Το κόβουμε σε κομμάτια τις αρεσκείας μας..

Περισσότερα στο βίντεο που ακλουθεί