(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 3 λεπτά)
Υλικά
2,5. λίτρα γάλα
500γρ. ζάχαρη
400γρ. σιμιγδάλι
200γρ. βούτυρο
5 τεμ. αυγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλλα, το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και το αφήνουμε να βράσει
- Την ώρα που φουσκώνει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ταψί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στον πάτο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200-250ο C προσέχοντας να μην μας αρπάξει από πάνω,
- ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο
- Το κόβουμε σε κομμάτια τις αρεσκείας μας..
Περισσότερα στο βίντεο που ακλουθεί